Motivacijsko blagdansko druženje Kluba oboljelih od raka prostate
Novosti

Motivacijsko blagdansko druženje Kluba oboljelih od raka prostate

Članovi Kluba oboljelih od raka prostate održali su 28. prosinca 2023. motivacijsko blagdansko druženje članova Kluba uz tople napitke i langoše. Vodstvo Kluba svima želi sretne blagdane te da blagdansko ozračje donese svima zdravlje, radost i ljubav.

Klub oboljelih od raka prostate Čakovec, osnovan je u prosincu 2010. godine uz stručni skup održan u Zgradi Scheier u Čakovcu. Sastanci Kluba održavaju se jednom mjesečno u Čakovcu na lokaciji bivšega Građevinskoga Kombinata (barake na Sajmištu) svake posljednje srijede u mjesecu. U zimi sastanci započinju u 18:00 sati, a ljeti u 19:00 sati. Članovi Kluba nisu samo oboljeli od raka prostate, već to mogu biti svi zainteresirani za probleme iz područja urologije.

Druženjem u Klubu stječu se nova poznanstva, dolazi do saznanja o pojedinačnim poteškoćama članova koji su se suočili s rakom prostate (lijekovi, radikalna operacija, zračenje, hormonalna terapija, kemoterapija, oporavak nakon operacije i dr.), a međusobnom razmjenom iskustava te uz pomoć stručnih terapeuta specijalista urologa dobivaju se informacije o lakšem svladavanju tegoba te se na taj način utječe na poboljšanje kvalitete života ljudi uključenih u Klub.

Kada se iskreno zapitamo koja nam osoba u našem životu najviše znači, često otkrijemo da su to oni koji su, umjesto da daju mnogo savjeta, rješenja ili lijekova, radije odlučili podijeliti našu bol i dodirnuti naše rane svojom nježnim dodirom.” – Henri Nouwen