Klub laringektomiranih na Seminaru nadomjesnog govora i psihoonkološke terapije
Novosti

Klub laringektomiranih na Seminaru nadomjesnog govora i psihoonkološke terapije

Članovi Kluba laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec sudjelovali su ove godine u velikom broju na Seminaru nadomjesnoga govora i psihoonkološke terapije koji je bio održan u Crikvenici
U organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih te uz potporu Hrvatske lige protiv raka od 22. do 29. svibnja 2024. u Thalassotherapiji u Crikvenici uspješno je održan XVII. Seminar nadomjesnog govora, inhalacija, njege traheostome, fizioterapije, hidroterapije i psihološke potpore.

Na Seminaru je sudjelovalo 60 članova iz osam hrvatskih klubova laringektomiranih (iz Splita, Bjelovara, Čakovca, Varaždina, Samobora, Rijeke, Pule i Zagreba) te sedam članova stručnog tima (logopedi, medicinske sestre, fizioterapeut i psiholog), koji su intenzivno radili sa sudionicima Seminara. U sklopu seminara je održano više edukativnih predavanja i tečaj pružanja prve pomoći sa svim posebnostima za laringektomirane osobe.

Ove godine, uz pomoć Educiranog instruktora Edina Mešića iz tvtke FAHL nakon dugo vremena obnovljene su dvije dvije licence za instruktore plivanja (Luka Čančar i Zoran Čeliković) i obučen je jedan novi član (Ivan Vračić). Tehniku korištenja uređaja za plivanje uspješno je savladalo sedam novih plivača iz pet klubova laringektomiranih, među kojima je bio i član našeg kluba Dragutin Pavleković, kojem ovom prigodom čestitamo na tome.

Seminar je završio svečanom večerom uz glazbu, ples i s puno pozitivnih emocija, a svi su sudionici otišli kući puni pozitivnih dojmova te osnaženi za izazove koji ih u životu očekuju, a koje će, zahvaljujući znanju i vještinama usvojenim na ovom seminaru uspješnije savladavati!
.
Zahvaljujemo svim donatorima koji su omogućili sudjelovanje na Seminaru članovima Kluba laringektomiranih Međimurske županije- dio financijskih sredstava osigurano je u sklopu humanitarno edukativnih akcija „Zajedno smo jači i glasniji“ održanih 2023. godine u Maloj Subotici te ove godine u Varaždinu 🥰 🤗!

Jednako tako najljepše zahvaljujemo predsjednici Hrvatske zajednice laringektomiranih dr.sc. Tamari Živković Ivanović, prof. logopedije i svim stručnjacima kao i svima drugima koji su omogućili da se realizira ovaj seminar koji je izuzetno važan za uspješnu rehabilitaciju i resocijalizaciju laringektomiranih osoba.

Na fotografijama zahvaljujemo Slobodanu Milašinu te članovima našega Kluba.