Povodom Dana Sv. Blaža
Novosti

Povodom Dana Sv. Blaža

Još jednom iskazujemo veliku zahvalu svima koji su se uključili te pomogli u realizaciji ovogodišnjeg obilježavanja Dana Sv. Blaža, posvećenog laringektomiranim osobama i drugim osobama oboljelim od različitih bolesti grla. Posebna hvala još jednom svim donatorima❤🤗!

Na samom događaju u Varaždinu 2.2.2024.g. prikupljeno je bilo ukupno 581 eur0, dok su zdravstveni djelatnici iz naših ustanova također pokazali veliko srce te se nakon same akcije prikupilo još 559,5 eura te je ukupno prikupljeno 1.140,5 eura.

Prikupljene donacije omogućit će laringektomiranim osobama toliko važnu rehabilitaciju u Crikvenici.

Jednotjedni program seminara u Crikvenici sastoji se od svakodnevne jutarnje gimnastike na plaži, otolaringoloških pregleda, inhalacijskih terapija, radionica usvajanja nadomjesnog govora, govornih vježbi po grupama i radionica njege traheostome, informativnih sastanaka s distributerima pomagala, hidroterapije za plivače s fizioterapijom, govornih programa na terenu te individualne fizioterapije. Uz zdravstveni program u Crikvenici se vodi računa i o zabavnim sadržajima. Kroz međusobnu podršku tamo se dobivaju dodatna saznanja o tome kako si olakšati život i nastaviti živjeti normalno kao prije.

Kroz brojne fotografije donosimo Vam još malo atmosfere s obilježavanja Dana Sv. Blaža 2024. godine održanog u Župi Sv. Josipa u Varaždinu te još jednom iskazujemo veliku zahvalu svima koji su se uključili te pomogli u realizaciji ovog događaja!

Jabuke za akciju “Zajedno smo jači i glasniji” donirali su Ružica i Branko Lovrenčić te Rozalija Mihalic iz Male Subotice, a prigodne predmete od drveta ručno rađene izradio je pokojni predsjednik našega kluba laringektomiranih Dragutin Kamenić.

Platnene ekološke vrećice, u koje su bile stavljene jabuke i edukativni materijali, izradila je tvrtka “Novaković d.o.o.” Gardinovec.

Svima njima od srca zahvaljujemo.

Isto tako najljepše zahvaljujemo vlč. Šardi Leonardu, župniku Župe S. Josipa Varaždin, koji je ujedno i povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, a veliko hvala i njegovoj obitelji.

Hvala i brojnim članovima Klubova oboljelih Županijske lige protiv raka Čakovec te Kluba laringektomiranih Varaždinske županije, koji su nas podržali svojim dolaskom!