Redovna skupština Županijske lige protiv raka Čakovec
Novosti

Redovna skupština Županijske lige protiv raka Čakovec

Danas, 12. ožujka 2024., u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko – inovacijskog centra (TIC-a) u Čakovcu, održana je redovna Skupština Županijske lige protiv raka Čakovec. Bila je to prigoda da se sjetimo onih koji više nisu s nama, da se malo pohvalimo učinjenim tijekom protekle godine i da se pripremimo za daljnje aktivnosti.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Lige, prim. Hussein Saghir, dr. med. spec. radiolog. Naglasio je važnost zajedništva i suradnje svih klubova unutar Lige.

Zahvalio je svima koji na bilo koji način podupiru rad Lige: Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije , Županijskoj bolnici Čakovec , Domu zdravlja Čakovec, Srednjoj školi Čakovec, Hrvatskoj liječničkoj komori – podružnici Čakovec, medijima, gradu, županiji, općinama, brojnim udrugama i svim pojedincima…

Uslijedila su izvješća predsjednika pojedinih klubova:

  • Jasenke Štefić , predsjednice Kluba žena operiranih od raka dojke “Nova Nada”,
  • Ivana Lepoglavca, predsjednika Kluba laringektormiranih,
  • Monike Baranić, zamjenice predsjednice Invalidskog društva ILCO Čakovec,
  • Franje Novaka, predsjednika Kluba oboljelih od raka prostate,
  • Biserke Tompoš, predsjednice Kluba žena oboljelih od ginekoloških zloćudnih tumora ‘‘Vita‘‘.

Pozitivno financijsko izvješće za 2023. godinu iznijela je rizničarka Lige, Mirjana Mikolaj. Pozitivnu ocjenu, Liga je dobila i od predsjednice Nadzornog odbora, Zdenke Jukić, dipl.iur., te predsjednice Stegovne komisije, Dragice Kolenić, vms.

Program djelovanja te financijski plan za 2024. godinu, iznijela je tajnica Lige Irena Šestak, dipl. psiholog, mentor.

Zadnju točku Skupštine možemo nazvati pohvale i kritike, iako kritika nije bilo.

Renata Kutnjak Kiš, dr. med. spec. epidemiologije, a ujedno i dopredsjednica Lige zahvalila je tajnici Lige na velikom angažmanu tijekom proteklih godina.

Karlo Grudić, dr.med., specijalizant ginekologije, zahvalio je u ime odjela ginekologije ŽB Čakovec na planiranoj donaciji antidekubitalnog madraca i ginekoloških spekuluma za čiju su nabavku izdvojena financijska sredstva prikupljena tijekom Dan mimoza u siječnju 2024.

Ivan Lepoglavec, ispred Kluba Laringektomiranih iznio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s djelatnicima ORL odjela Županijske bolnice Čakovec.

Gospođa Vesna Halić naglasila je da je udruga Sport za sve Mala Subotica dosada surađivala sa Ligom, te će i nadalje nastaviti sa dobrom suradnjom.

Po završetku službenog dijela, uslijedila je mala zakuska uz ukusne kolačiće naših članica i članova, voće i napitke.

“Unatoč tome što ne idemo svi baš istim putem, možemo si uzajamno pomagati otvarajući jedni drugima vrata.”