GLASNI U TIŠINI!
Novosti

Glasni u tišini – proba

Pjevački zbor Kluba laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec je 3. travnja imao probu u sklopu projekta GLASNI U TIŠINI!

Županijska liga protiv raka Čakovec i Klub laringektomiranih Međimurske županije partneri su u projektu GLASNI U TIŠINI čiji je nositelj Pučko Otvoreno učilište Novi Marof!

Poslije redovitog sastanka Kluba laringektomiranih Međimurske županije, koji se održava prve srijede u mjesecu u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, uvježbavali smo pjesme za nastup u Novom Marofu i Čakovcu, uz vodstvo voditeljice Zbora Marije Prekupec, mag.med.techn..

Prije uvježbavanja pjevanja, logopedinja Županijske bolnice Čakovec Marija Poljak Pleh je predvodila vježbe razgibavanja, koje su jako važne za glasovnu rehabilitaciju laringektomiranih osoba, a uključile su se i ostale logopedinje iz bolnice.

Klub je posjetila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.spec., koja je izrazila veliko zadovoljstvo uključivanjem logopedinja u rad Kluba laringektomiranih te je poželjela svima uspješan rad, te uspješnu pripremu za sudjelovanje na nastupima u Čakovcu i Novom Marofu u sklopu projekta Glasni u tišini.

Zadatak projekta je glazbom promicati međugeneracijsku i međužupanijsku suradnju, zajedništvo i inkluziju. U projekt je uključen zbor umirovljenika s područja grada Novog Marofa, zbor laringektomiranih osoba iz Kluba laringektomiranih Međimurske županije, djeca iz DV Novi Marof i djeca iz DV Bambi.

U provedbu projekta vrlo aktivno uključene su i stručne suradnice Kluba Renata Kutnjak Kiš, dr.med.spec., Melani Mihocek, mag. med.techn i Petra Vlah Zrna, dr.med.specijalizantica epidemiologije.