Glas u tišini - sedma proba
Novosti

Glasni u tišini – sedma proba

Pogledajte u foto galeriji kako nam je bilo na sedmoj probi pjevanja Pjevačkoga zbora Kluba laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec na kojoj uvježbavamo nastup za projekcije koje će se održati u Novom Marofu 12. lipnja te u Čakovcu 13. lipnja ove godine.

Ovom prigodom, bila nam je čast ugostiti voditeljicu projekta i ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof Ivanu Kušek Perši, koja nas je baš jako razveselila. Pridružila nam se i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal te predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec prim. Hussein Saghir.

Projekt „Glasni u tišini“ sufinanciran je sredstvima Varaždinske županije, Grada Novog marofa i Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof. Zadatak projekta je glazbom promicati međugeneracijsku i međužupanijsku suradnju, zajedništvo i inkluziju. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Novi Marof, a u projekt je uključen zbor umirovljenika s područja grada Novog Marofa, zbor laringektomiranih osoba iz Kluba laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec, djeca iz DV Novi Marof i djeca iz DV Bambi.

Poslije redovitog sastanka Kluba laringektomiranih Međimurske županije, koji se održava prve srijede u mjesecu u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, uvježbavali smo pjesme za nastup, uz vodstvo voditeljice Zbora Marije Prekupec, mag.med.techn. te gitarističu pratnju Aleksandra Vabeca. Prije uvježbavanja pjevanja, logopedinja Županijske bolnice Čakovec Marija Poljak Pleh je predvodila vježbe razgibavanja, koje su jako važne za glasovnu rehabilitaciju laringektomiranih osoba, a uključile su se i ostale logopedinje iz bolnice.

U provedbu projekta u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec vrlo aktivno uključene su i stručne suradnice Kluba laringektomiranih Međimurske županije Renata Kutnjak Kiš, dr. med. spec. i Melani Mihocek, mag. med. techn. iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.