Glasni u tišini
Novosti

Partnerstvo u projektu Glasni u tišini

Županijska liga protiv raka Čakovec i Klub laringektomiranih Međimurske županije partner je u projektu GLASNI U TIŠINI čiji je nositelj Pučko Otvoreno učilište Novi Marof. U nastavku detaljnije o projektu.

NAZIV PROJEKTA: GLASNI U TIŠINI

NOSITELJ PROJEKTA : PUČKO OTVORENO UČILIŠTE NOVI MAROF

PARTNERI NA PROJEKTU: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA, GRAD NOVI MAROF I ŽUPANIJSKA LIGA PROTIV RAKA ČAKOVEC

TRAJANJE: ožujak, 2024.g. – lipanj, 2024.g.

Pučko otvoreno učilište Novi Marof nositelj je projekta GLASNI U TIŠINI kojeg provodi u suradnji s Varaždinskom županijom, Gradom Novi Marof i Županijskom ligom protiv raka Čakovec.

Zadatak projekta je glazbom promicati međugeneracijsku i međužupanijsku suradnju, zajedništvo i inkluziju.

U projekt je uključen zbor umirovljenika s područja grada Novog Marofa, zbor laringektomiranih osoba iz Kluba laringektomiranih Međimurske županije, djeca iz DV Novi Marof i djeca iz DV Bambi.

Cilj projekta je ujediniti zborove koji će donijeti mnogo radosti, terapeutske koristi i pomoći u izgrađivanju mostova među zajednicama i generacijama, odabirom tradicijskih pjesama/napjeva s područja Grada Novog Marofa i tradicijskih pjesama s područja Međimurske županije.

Pučko otvoreno učilište Novi Marof ovim projektom će pomaknuti još jednu prepreku – “dat će glas” laringektomiranim osobama iz Međimurske županije i “glasom razbiti tišinu”.

Većinska sredstva za provođenje projekta osigurana su iz proračuna Varaždinske županije tj. Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Varaždinske županije za 2024.g., (Ugovor_o_financiranju_2024 KLASA: 402-02/23-01/412, URBROJ: 2186-02/1-23-2 od 23.2.2024.) dok su se za izdvajanje ostalih sredstava na projektu pobrinuli Grad Novi Marof i Pučko otvoreno učilište Novi Marof.

Uvježbane pjesme i recitacije izvest će se javno u vidu 2 koncerta – U Kulturnom Centru „Ivan Rabuzin“ Novi Marof 12. lipnja 2024. g. u 19h te u Centru za kulturu Čakovec 13.lipnja 2024.g. također u 19h!