Podrška
Novosti

Poruka Viktorije Kontrec

Županijska liga protiv raka Čakovec jedinstvena je u Republici Hrvatskoj i po brojnim klubovima koji djeluju pod njezinim okriljem. Trenutno u Ligi djeluje pet klubova koji okupljaju oboljele osobe i članove njihovih obitelji te stručnjake radi druženja, razmjene informacija i iskustava kao i pružanja međusobne podrške kako bi se oboljele osobe što prije i što lakše vratile u svoju obiteljsku sredinu i cjelokupnu zajednicu.

Svaki je klub nositelj barem jedne velike akcije, no akcijama svakog kluba odazivlju se članovi svih klubova. Organizacijom takvih akcija nastojimo se približiti sveukupnoj javnosti kako bismo ukazali na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka te senzibilizirali pojedince za potrebe oboljelih kao i za uključivanje pojedinaca u rad klubova.

Potvrda da smo donekle uspješni u našim nastojanjima stigla nam je u poruci gospođe Viktorije Kontrec, kojoj se najiskrenije zahvaljujemo na lijepim riječima:

Danas sam sa suprugom bila na redovnoj godišnjoj skupštini. Iznenadila sam se pozitivno, koliko je liga organizirana, uspješna i svestrana u svom djelovanju. Iskrene čestitke svima koji su aktivni u udrugama. I dalje sretno svima u borbi sa bolestima, pogotovo sa zloćudnim bolestima.

…Na kraju sam bila zadovoljna i zahvalna što sam prisustvovala sa suprugom na skupštini. Bila sam iznenađena što udruga oboljelih od raka prostate broji tek 27 članova. Sigurna sam da ih ima puno više i znam da nam je svima podrška jako potrebna i dobrodošla. Zahvalna sam na svima koji se nesebično daju udruzi.

Po povratku kući odmah sam potražila na fejsu stranicu udruge. Sigurno ću je pratiti i pokušati pomoći što će biti u mojoj, našoj mogućnosti. Ja sam mislila da je to skupština samo od jedne udruge, a koje je član moj suprug(Udruge oboljelih od raka prostate). On se ubrzo nakon dijagnoze učlanio u udrugu. Mislim da bi svi tako trebali, jer zajedno smo jači.

Još sam pod dojmom. Bravo i čestitke svima , na uspješnom i predanom radu u udruzi, na čelu sa doktorima, voditeljima i svim suradnicima. Čestitke svima.

Nemojte stati, jer na pravom ste putu i niste sami.

Zato, trebate li našu pomoć, savjet, zagrljaj … ili nam želite ponuditi svoju pomoć i podršku, tu smo!

Slobodno nam se obratite jer “zajedno smo jači i glasniji” ❤🎗